Rólunk

A projektben dolgozó Régens munkatársak (név szerinti sorrendben):

Ács Zsombor: Egyetemi hallgatóként részmunkaidőben dolgozik a projekten. Feladata a „text mining” témakör minél teljesebb megismerése és hasznosítása.  Munkájának eredményeit az automatikus tagelés eljárásaiban alkalmazzuk.

Dani Zsolt: Alkalmazás-fejlesztői tapasztalatait a Corsenet alkalmazás konfigurálását és paraméterezését biztosító felhasználói folyamatok fejlesztése során hasznosítjuk. Feladata az említett folyamatokat kiszolgáló felhasználói képernyők fejlesztése.

Gaizer Tamás: Projektvezetőként irányítja a teljes projekt munkáját. A projektben dolgozó Régens munkatársak munkájának összehangolásán kívül feladata az alvállalkozókkal való kapcsolattartás és az időszaki jelentések elkészítése.

Hegedűs Máté: Egyetemi hallgatóként részmunkaidőben dolgozik a projekten.  Feladata a szemantikus middleware-re és az automatikus tagelés algoritmusaira ráépülő felhasználói felületek kialakítása.

Holczer Erika: Feladata a rendszerfolyamatok felhasználói szempontú megtervezése, ergonomikus, a hatékony munkavégzést támogató folyamatok kialakítása. A tervezés mellett fontos feladata a tesztelés: a fejlesztőkkel folyamatosan együttműködve ellenőrzi az elkészült programrészek funkcionális megfelelését.

Juszt András: A Corsenet integrációjával kapcsolatos fejlesztéseket végzi. A Corsenet platform – lényegéből adódóan – számos külső adatforrással fog kapcsolatot tartani (Régens és 3. fél által fejlesztettekkel egyaránt). Ezért összetett, komoly kompetenciát igénylő feladat a platform integrációs funkcióinak megtervezése és megvalósítása.

Podlipszky Ervin: Feladata a Corsenet szempontjából releváns nemzetközi minták felkutatása és beépítése. Folyamatosan figyeli a szemantikus web területén megjelenő legfrissebb eredményeket, kipróbálja a jelölt technológiákat és javaslatot tesz azok Corsenet-be történő beépítésére.

Rabóczki Gábor: Cégünkhöz történt belépése óta a szemantikus adatbázis elérését támogató Java objektum-modell tervezésének folytatása és megvalósítása a feladata. Munkájának eredményeként olyan általános objektum-modell áll elő, ami egyszerűen konfigurálható tetszőleges szemantikus ontológia lekérdezésére és megjelenítésére.

Szollár Zoltán: Dani Zsolttal együtt vesz részt a Corsenet alkalmazás paraméterezését támogató funkciók fejlesztésében. Feladata a funkciókat kiszolgáló middleware és adatbázis-réteg megtervezése és megvalósítása. Rabóczki Gábor munkába lépését megelőzően az ő feladata volt a szemantikus adatbázis elérését megvalósító middleware tervezése is.

Varga Tamás: Vezető fejlesztőként irányítja a szegedi fejlesztői csapat munkáját. Feladata a különböző fejlesztési területeken (konfigurációs, szemantikus funkciók, tagelés) történő fejlesztések összehangolása. Rendszeresen áttekinti az elkészült programterveket, felügyeli a fejlesztők munkáját, kidolgozza a követendő ajánlásokat és időszaki code-review-k keretében átnézi az elkészült programkódokat.

K+F tevékenységet végző külső partnereink:

ELTE IK, Információs Rendszerek Tanszék: A tanszék komoly kitekintéssel rendelkezik a szemantikus web technológia legfrissebb kutatási eredményeit illetően. Feladatuk ezért főként a vállalati gyakorlatban alkalmazható jelölt technológiák felkutatása. Partner még a tanszék innovatív (pl. mobil-) technológiát igénylő fejlesztési feladatok elvégzésében.

ELTE-Soft Kft.: Az Információs Rendszerek Tanszékkel szorosan együttműködve szintén jelölt-technológiák felkutatását, illetve a tudomány legfrissebb eredményeinek naprakész ismeretét igénylő fejlesztéseket végez a projektben, többek között „entity resolution” és  „web change detection” témákban.

SW – Microba Számítástechnikai és Szolgáltató Bt.: A külső vállalkozás munkatársai a Corsenet platform általános IT környezetének kialakításában, a rendszer konfiguráció- és release-managementjében, valamint a várhatóan nagy erőforrás-igényű feldolgozások teljesítmény-tesztjeinek elvégzésében nyújtanak a projekt számára szakmai támogatást.