Sajtó

A CORSENET – Enterprise 3.0 – Vállalati adatokra épülő szemantikus elemző és osztályozó rendszer prototípusának fejlesztése című pályázat kapcsán számos olyan tevékenységre került sor, melyek a nyilvánosság és a tájékoztatás biztosítása érdekében vonultattak fel különböző eszközöket. Annak érdekében, hogy a projekt eredményei szélesebb körben is ismertté váljanak, az alábbi sajtótevékenységek valósultak meg:

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2010 áprilisában, a projektindulást követően egy sajtóközlemény került kiadásra, melyben a CORSENET projekt legfőbb jellemzőit és célkitűzéseit fogalmaztuk meg. A sajtóközlemény elolvasható és letölthető a Régens hivatalos oldaláról az alábbi linken:

http://www.regens.hu/images/stories/projektek/corsenet_sajtonyilatkozat_2010.pdf
NYOMTATOTT SAJTÓ MEGJELENÉS
2011 júniusában az IT Business magazin említette meg Metabájtok és szemantika: web című cikkében a célul egyedi fejlesztést kitűző CORSENET projektet. A teljes cikk a hetilap weboldalán is elérhető az alábbi linkre kattintva:

http://www.itbusiness.hu/Fooldal/hetilap/business/Metabajtok_es_szemantika_web.html
RENDEZVÉNYEN MEGJELENÉS
2011. szeptember 23-án hatodik alkalommal rendezték meg a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatot, melyen a Régens a CORSENET kutatás-fejlesztési projektjét mutatta be az érdeklődőknek. A rendezvényen az érdeklődök a CORSENET projekt vezetőjét, Gaizer Tamást kérdezhették a szemantikus webről, és a Régens ezen a területen végzett eddigi kutatásairól. A rendezvényen a Régens standjához számos látogató érkezett, diákok mellett a szemantikában és az informatikai fejlesztésekben otthonosan mozgó vendégek érdeklődtek a CORSENET projekt iránt.

Az ország 27 városában és közel 50 helyszínen megrendezett Kutatók éjszakája rendezvénysorozat jó alkalom arra, hogy a kutatás-fejlesztés területén érdekelt szereplőket és a társadalmat összehozza, és adjon egy pillanatnyi betekintést a különleges felfedezések és kutatók világába.

A rendezvényen az alábbi linken elérhető roll-up plakát volt hivatott a projekt lényegi elemeit vizuálisan megjeleníteni:

Corsenet roll-up plakát
HÍRLEVELEK
A projekt aktuális eredményeiről adott időközönként egy hírlevél került kiküldésre a szemantikus web technológiák témájában érdekelt partner vagy potenciális partnercégeknek és képviselőiknek. Hírleveleink:

Szemantikus hírlevél 2011. október
Szemantikus hírlevél 2012. április
PROJEKT HIRDETŐTÁBLA
Az Új Széchenyi Terv által támogatott projektek esetében a projekttámogatást egy előírások alapján készített hirdetőtábla is hivatott megfogalmazni és megjeleníteni. A CORSENET projekt kapcsán egy „B” típusú hirdetőtábla készült, mely a Régens Szegedi irodájában került elhelyezésre.